top of page

Wanna One’ın Şimdiye Kadar ki Skandalları

Evet, sevgili Wannable ailem,

K-pop dinliyor ve takip ediyorsak muhakkak ki skandalların ne olduğunu da biliyoruz. Bazıları gerçek skandal iken bazıları ise sadece ortamdan nem kapma şeklinde olup bizlere “lan burda ne var” dedirtecek oluyor. Wanna One birinci senesine çok yaklaştı ve bu senenin en çok konuşulan erkek grubu olmayı ve kısacak zaman dilimine birçok başarıyı, mutluluğu aynı zamanda aynı, gözyaşını sığdırdı.

Stajyerlik zamanlarından onları tanıdığımız desteklediğimiz için üzüldüklerinde üzüldük yani ne bileyim sanki gerçek arkadaşımız gibi oldular. Bu yüzden onlara bir laf edildiğinde sanki bize hakaret ediliyormuş gibi üzüldük, ağladık ve çok sinirlendik. Neyse sözü çok uzatmadan Wanna One’ın adının geçtiği ve sayısız hakaretlere uğradığı o meşhur skandalları bu gönderi altında topladım.

1-Kim Jaehwan Irkçılık mı Yaptı?

Başlığı görünce bir şok olduğunuzu varsayıyorum. Evet, şaşırmayın. Kim Jaehwan gerçekten ırkçılık ile suçlandı

Wanna One daha yeni çıkış yaptığında sabah uyandırma çağrıları gibi bir video çekti. Bütün idoller bu videoları çekiyor. “Hadi tatlım uyan”, “uyanmaz isen gelip seni öpücem” falan gibi replikler ile fanları uyandırmak için çekilen videolar işte.

Kim Jaehwan bu videoyu çeker iken şöyle bir kelime etti 'hey nae ga wassup (Buradayım)'. Şimdi bunda ne var diyeceksiniz değil mi? Hemen açıklıyorum. 'Nigga' kelimesinin ırkçı bir kelime ve siyahilere karşı ırkçı bir hakaret olarak söyleniyormuş. Jaehwan’ın “nae ga” demesi 'Nigga' olarak anlaşıldığı için gece gündüz demeden nefret yorumu aldı. Şaka değil çok ciddiyim.

2-Merkez tartışması

Produce 101 finalinde birinci olan kişi otomatik Wanna One’ın merkezi olacaktı biliyorsunuz. Kang Daniel birinci olduğu için de Wanna One’ın merkezi olur, kendisi. Ancak çıkış şarkısı “Energetic”de fazla merkezde durmadığı gerekçesi ile büyük tartışmalar çıktı. Hayranlar kendilerini aldatılmış hissettiler ve hatta YMC, CJ şirketlerini dava etmekle tehdit ettiler. Şaka değil gerçek!

Toplasan 3-3,5 dakikacık bir şarkı 11 kişi söylüyorlar. E diğerleri de taş değil 10 sn merkezde dursunlar değil mi? Yok ama o kadar laf edildi ki neyse konuşamıycam bu konuda.

3- Sasenglerin Wanna One’a saldırması

Evet yine yanlış okumadınız, bildiğiniz üzerlerine atladılar. Hatta Park Jihoon’un elini koparacaklardı. Allah’ım çıldıracağım. Müthiş bir güvenlik açığı vardı o dönem yani anlatamam. Bir ülkeye gitmişlerdi. Havaalanında izdiham çıktı. Küçüğümüz, Lee Daehwi o izdihamda eziliyordu. Şirket Wanna One’ı korumak için bir şey yapamıyordu. Ama sonradan sonraya durum iyileşti yani çok şükür artık birileri çocukların tepesine atlamıyor. Bir keresinde güvenlik ısrarla kızlara geri durun dedi kızlar geri durmadı. O da Wanna One’ı arabadan indirmedi. O zaman o güvenlikçi abiyi alkışlamıştım ben hehe

Dahası var bunlar sadece medyaya yansıyanlar. Şirket içerisinden birisi Wanna One saseng fanı ile yakın arkadaş ve bu kişi Woojin’i sürekli taciz ediyor. Kuanlin’i takip eden saseng her gün evinin önünde bekliyor. Diğerlerini daha bilmiyoruz. Muhtemelen telefon numaralarını bilip gece gündüz rahatsız ediyorlardır.

Şimdi daha da can sıkıcı olaylara geliyoruz, hazır mısınız?

4-Park Jihoon ve Park Woojin uçakta şakalaştılar

Evet, bu o kadar müthiş bir olay oldu ki hem YMC hem de çocuklar resmi olarak özür dilediler. Vallahi şaka değil, gerçek!

Bir gün yine bunlar uçağa bindiler bir yere gidiyorlar. Sasengler gizli çekimde. Park Woojin, Jihoon’un saçından çekip yanına oturtuyor. Biz fanlar için bu çok normal, çünkü Go ikinci sezonda Woojin’in Jihoon’a nasıl yumruk attığını gördük yani! Ama bu o kadar çok büyüdü ki YMC “sadece şakalaşıyorlardı” diyerek açıklama yaptı. O dönem Woojin’in yediği hakaretleri görseydiniz, çok üzülür ve kırılırdınız. Woojin ve Jihoon beraber fan cafeden açıklama yaptılar. Açıklama da ise henüz olgunlaşamadıklarını falan söylediler. Çok sinir bozucu değil mi? Siz daha 19 yaşınızdasınız, 19! Tabi ki şakalaşacaksınız! Ama Kore’de öyle değil işte! Şakalaşamazlar!

5-Yook Jidam ve Daniel’in eski ilişkisi

Yook Jidam ve Daniel’i aynı cümlede görünce bile sinirleniyorum, gerçekten. Hanımefendi sırf ünlü olmak için Daniel’i kullandı. Bir gün instagramda sapır saçma bir gönderi ile eskiden Daniel ile ilişki yaşadığını açıkladı. Kimse anlayamayınca kankisi olan Casper onları tanıştırdığını söyledi. Olay ise şu bir iki kere konuşmuşlar. Daniel ise P101’e gelemden önce olayı bitirmiş.

Lakin öyle olmadı işte. Daniel o gün ağladı. 14 Şubat’tı tarih. Çok iyi hatırlıyorum çünkü ödül töreni vardı. Hani K-pop idol sıralaması uygulamasından alp atıyorduk ya ben baya takıntı yapmıştım :D ondan o kadar net hatırlıyorum. Bütün günümüzü berbat etmişti Jidam hanımefendisi

Sonradan Jidam tamamıyla bitti. Şirketi ile arası bozuldu falan. Sonra açıklamış demiş ki Danik benden özür dilesin. Hönk! Sebep! Bundan sonrasında kendimi küfüre boğacağım için burada bıraksam daha iyi.

6- Mnet Live Canlı Yayın Kazası

En sıcak ve en taze skandalımız, bu! İçimiz kıpır kıpır geri dönüş şarkısını bekliyoruz. Reaksiyon videosu falan çekicez, heyecandan çıldırıyoruz. Bi baktık skandal falan diyorlar. Tövbe dedik bi ne skandalı. Yok ama harbi skandalmış bu sefer hahah!

Artık nasıl becerdilerse Mnet yetkilileri yayını açık unutmuşlar. Arkada da Daniel, Seongwu, Sungwoon, Jihoon ve Kuanlin dedikodu yapıyo. Kamera da Woojin ve Baejin’i çekiyor.

Bunlar kendi aralarında konuşuyorlar, ite maaş mevzusu, gece uyuyamadıklarını falan konuşuluyor. Daniel’de sabah hacet gidermiş, onu falan anlatıyor. Kuanlin’de sevgili sasengcisine “niye dün yine geldin” gibisinden bir şey söylüyor. Arabası ile çocukların evinin kösesinde bekliyormuş sanırsam. Sungwoon’da bir şeyler diyor ama ne dediği belli değil.

Yalan çeviriler üst üste gelmeye başladı. Yok mastürbasyon yapalım. Yok sasengler güzel hatun olsun! Yok efenim kız düşürelim. Hadi küfür edelim gibi her yeni bir haber geldiğinde farklı bir şekilde çeviri geliyor. Epi topu 1 dklık video!

Müthiş bir kargaşa çıktı! Acayip kötü! En kötüsü buydu yani! Sinirden gece uyuyamıyorum ben falan ama nasıl kötüyüz. Çocuklara nasıl hakaretler ediliyor. Kaç gün sürdü bu olay ya her gün farklı bir şekilde gündeme geliyordu.

Olayın akşamı zaten hem YMC hem de Wanna One özür diledi. Mnet’te özür diledi ama bu özürler masum halkın Wanna One’a küfür etmesine engel olamadı.

Daniel’in sabah tuvalet yapması, Kuanlin’in sasengine bağırması, Sungwoon bir şekilde bağırması (o zamanlar küfür ettiği şeklinde haber gelmişti), Jihoon’un ise niya biz sadece %20 maaş alamıyoruz ve neden maaşımızı hemen alamıyoruz demesi fırtınalara sebep oldu.

Olay en son Sungwoon’da kitlendi. Sungwoon f.ck dediği gerekçesi ile bütün okların hedefi oldu. Ama olaylar burada bitmedi!

Canımız, kanımız Koreli Wannablelar bu ses dosyasını laboratuvara götürdü ve ses analizlerini yaptırdılar. Hepsi aklandı! Çünkü ne mastürbasyon ne de diğer türlü kötü kelimelerin hiç biri sarf edilmiş değildi! Bütün bir grup gencin bir araya toplandığında yaşamlarından şikayet ettiği basit bir olaydı. Yani siz kankileriniz ile bir araya geldiğinizde hiç mi bir şeyden şikâyet etmiyorsunuz. Valla benim çenem sağ olsun hiç kapanmıyor es kaza bir canlı yayına denk gelirsem ben kesin ülkeden kovulurum hehehe

Neyse ki skandal böyle bitti. Herkes yanlış anladığını itiraf bile edemedi bari özür dileyin. Üf hepsi şimdi tekrar kuytuya gizlendi. Wanna One’ın en ufak bir şeyinde tekrar meydana çıkacaklar.

7-Wanna One Para Dağılımı

Bu canlı yayında konuşulan diğer bir konu ise maaş dağılımları idi. Park Jihoon kazandıklarım paranın sadece %20 sini aldıklarını ve Daniel’de ödemelerin çok geç yapıldığını söylemişti.

Nedense bundan 2 hafta sonra YMC bey üyelere ödenen parayı açıkladı. Sanki alın daha fazla nefret edin der gibi. Geçen sene üye başı 111780 TL ödeme almışlar. Toplamda yani. Aya vurursak 6 ay diyelim (Çünkü haziran da sözleşme imzaladılar). Ayda 18 bin civarı. Güzel para dimi hele benim gibi asgari ücrete çalışan birisi için çok güzel bir para! AMA! Onlar idol! Albümleri kaç bin sattı hatırlamıyorum. Gece gündüz demeden, sadece bir saatlik uykuları ile türlü zorluğa karşı savaşan onlar bu parayı hak etmiyorlar! Ki bu para onların şirkete kazandırdıklarının sadece %20 sinin 11’e bölünmüş hali! Gerçek meblağı hayal edebiliyor musunuz? Yani şöyle söyleyim şirketin toplam Wanna One’a ödediği para 1,229,580 TL. Bunun %80’inini sizlere söylememi ister misiniz? 6147900 TL. Yani bu kadar para kazandırdıkları yerden ayda sadece 18 bin alıyorlar gibi düşünün. Hesaplamaları güncel döviz üzerinden yaptım. Rakamlar her an değişebilir.

Neyse hesaplamaları yapıp baya beyin yaktıktan sonra çocukların aldıkları para herkesin gözüne battı ama şirketin ve hak etmeyenlerin cebine giren o diğer büyük meblağ kimsenin aklına bile gelmedi anlayacağınız. Keşke çocuklar hakkettikleri paraları alsalar!

Şimdilik skandallarımız bu kadar ve inş bu sayı hiç artmaz. Yemin derim çok zor bir durum. Yani ben kendimi hiç böyle bilmezdim ama çok üzülüyoruz ya. Biz bu haldeyken onlar kim bilir nasıldır?

Neyse canlarım, sözü çok uzatmadan şimdilik sizlere veda ediyorum.

Sevgi ile kalın :)

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
yoon-ji-sung-wanna-one-2
yoon-ji-sung-wanna-one
Wanna-One16
Ong-Sung-Woo-1
Park-Ji-Hoon-6
Ong-Sung-Woo
Kang-Daniel-7
Kang-Daniel-6
Bae-Jin-Young
Bae-Jin-Young-1
Lee-Dae-Hwi
park-woo-jin-wanna-one
park-woo-jin-wanna-one-2
Lai-Guan-Lin1
Hwang-Min-Hyun-2
Ha-Sung-Woon-6
Lai-Guan-Lin-1
Wanna-One-15
Lee-Dae-Hwi-1
Kim-Jae-Hwan-7
Ha-Sung-Woon-7
Hwang-Min-Hyun-3
Kim-Jae-Hwan-6
Park-Ji-Hoon-7

Ziyaretçi Sayısı

bottom of page