top of page

Produce 101 Serüveni - Park Jihoon


Bu gönderimde Park Jihoon hakkında yazacağım. Keyifli okumalar dilerim.

Başlarken bahsetmeliyim ki Jihoon benim Produce 101’de desteklediğim stajyerdi. O yüzden onun hakkında pek çok şey biliyorum. Bu yüzden yazı biraz uzun olabilir.

Jihoon’un ilk dikkat çekmesi Nayana sahnesinde oldu. Sonda bitiriş pozunda göz kırptı ve Produce 101 stajyerleri arasından Wink Boy olarak sıyrılmayı başardı. Öyle ki onu ilk sıralamada birinciliğe taşıdı. Haftalarca süren birincilik tahtında kaldı.

Ama gelin görün ki aldığı sevgi kadarda nefret vardı. Onun yeteneksiz olduğunu bir göz kırma sayesinde birinci olduğunu. Ona oy verenlerin onun görünüşüne oy verdiğini ve diğer stajyerlere haksızlık olduğunu söyleyip durdular. Bu durum öyle bir hal aldı ki Jihoon’un annesine “Oğlumun bu kadar nefret alacağını bilseydim oraya göndermezdim” dedirtti.

O günlerde ikinci değerlendirmeye başlanıldı. Grup savaşları değerlendirmesinde Daehwi tarafından seçilerek Avangers takımının merkezi oldu. Bu değerlendirme için çok çalıştı. Yüksek notaya çıkabilmek için çok uğraştı. Merkez olarak özgüler aldı.

Bitiş pozunda yine göz kırptı ve iki takımın en yüksek puanını adı. Ama herkes yine Jihoon’u göz kırpmasından dolayı bu kadar yüksek puan aldığını söyledi.

Ama bakınca gerçekten Jihoon’un göz kırmasının etkisi çok fazla oldu. Stajyerlerin birçoğu bitiş pozunda göz kırpıyordu lakin hiç biri Jihoon’un aldığı sevgiyi almıyordu.

Birinci elemeye doğru gelirken Jihoon’a karşı nefret yorumları da kıskançlıklarda arttı. Buna rağmen 101 stajyer arasında ilk kez bir milyon oyu geçen kendisi oldu ve beşinci bölümde ilk sıralama duyurusunda birincilik tahtına oturdu.

Beşinci bölümde görsel merkez stajyerlerin oyları ile Jihoon birinci seçildi ve orada “seni kalbimde saklıyorum”u ilk kez yaptı. Yeni aegosu çok sevildi hala yapmaya devam ediyor ve birçok ünlü tarafından hatta politikacılar tarafından bile jeojang hareketi yapıldı. Bunun için özel bir gönderi yazmayı planlıyorum 😄

Üçüncü değerlendirme pozisyon değerlendirmelerinde Jihoon birinci olarak ilk seçimi yapan oldu. Ancak geçen sezonda haftanın birincisi hangi şarkı olursa olsun otomatik merkezi olmuşken bu sezonda bu kural değiştirilmişti.

Get Ugly şarkısına Produce 101’in en yüksek sıralamasına sahip üyeleri ile birlikte hazırlandı ama hazırlanırken sanki hiç çalışmıyormuş gibi gösterildi. Diğerlerinin çalışırken videosu vardı ama Jihoon’un yoktu. Sanki ekrandan silinmeye çalışıyorlarmış gibi.

Birde bu performans için program beklentiyi o kadar çoook büyüttü ki performans bitince sanki kötüymüş gibi bir hissiyat yayıldı. Birçok formda bu performansın kötü olduğunu söyleyen bir sürü yorum okudum. Hâlbuki bence gayet iyiydi.

Hala Jihoon’un yeteneksiz olduğunu söyleyen yorumlar devam ederken Jihoon’un geçmişteki yaptıkları ortaya çıktı. Oyunculukları, katıldığı TV Showları, okulda ettiği dans gibi. Hepsi eleştirilere kapak niteliğinde oldu.

Ama ikinci duyuruda Jihoon üçüncü sıraya düştü. Onun adı duyurulduğunda herkes şaşırdı. O ise kendini alkışlayarak sahneye çıktı. Yeni birincimiz Jonghyun birincilik koltuğuna giderken Jihoon’a “sana yerini geri vereceğim” dedi. Jihoon ise “Öyle söyleme hyung” dedi utanarak. Bu diyalog haberlere konu oldu ve Jihoon övgüler aldı.

Dördüncü değerlendirme konsept değerlendirmelerinde Jihoon ulusal yapımcıların seçimi ile “Oh Little Girl” şarkısında yer aldı. Bütün koreografiyi ilk öğrenenin o olduğunu duyduk ama gelin görün ki ekranda yine video yoktu. Jihoon fanı olarak bir hafta bekleyip sonra azıcık gördüğümde deliye dönüyordum. Jihoon’un bu dönem tam 9 kilo verdiğini duyduk.

Kendisine sağ olsunlar doğum günü şakası yaptılar ama izlerken bize ecel terleri döktürdüler, sanki Jihoon’u özellikle kötü göstermeye çalışıyorlar gibiydiler. Kötü Mnet!

Oh Little Girl şarkısında sadece iki cümle, azıcııık bir kısmı vardı. Şimdi 11 kişilik gruptalar ve inanın daha fazla partı var.

Her şeye rağmen Jihoon’un performansı harikaydı “Oh Little Girl” beş şarkı arasından üçüncü olmasına rağmen Jihoon genel sıralamada ikinci oldu. Üçüncü duyuruda ikinci sıraya yükseldi ve finale gitmeye hak kazandı.

Jihoon finalde Hands On Me’ye hazırlandı. Herkesin sahne kulaklığının olduğu yerde Jihoon’un normal kulaklığı vardı. Sahne kulaklıkları dış ses engelleyen bir cihaz. Müziği daha iyi duyuyorsun ama Jihoon’da sadece normal kulaklık vardı. Canlı yayında düşünsenize ne kadar zorlanmıştır o kadar çığlıktan müziği duymak için uğraşırken. Buna rağmen performansını gerçekleştirdi.

Ve finalde ikinci sırayı alarak Wanna One üyesi oldu. Jihoon 4 elemede de birinci olmaya aday oldu. İlk üçten inmeyen tek stajyer, yüklenen bireysel performans videoları 1 milyona ulaşan ilk stajyer. Her ne kadar ekrandan silinmeye çalışılsa da başarılı olmayı başaran tek stajyer.

Peki neden bu kadar Jihoon’a üvey evlat muamelesi yapıldı. Söylenenlere göre Mnet ve Maroo ent arası bozukmuş. Hatırlarsanız Jihoon ile beraber iki stajyer daha vardı. Birisi hakkında çıkan asılsız dedikodular yüzünden yarışmadan atıldı, diğeri ise ilk elemede elendi. Amaçları Jihoon’u da elemekti. Jihoon evil editten kaçmak için sürekli saçları ile oynuyordu. Programda ona sürekli “Sıralamadan düştüğün için kötü hissediyor musun? Hayal kırıklığına uğradın mı?” gibisinden sorular soruyorlardı. O da bu sorulardan hep zekice kaçtı. Hatta bunun hakkında haber bile çıktı. Psikolojik baskı olduğuna dair, Haberin linkini aradım ama bulamadım arkadaşlar kusura bakmayın.

Jihoon’un ikinci olduğunu öğrenince Maroo’nun başkanı birazcık bile mutlu olmadı. Diğer üyelerin şirketleri tebrik mesajları yayınladır ama Maroo’dan ses seda yoktu. Tepkiler çığ gibi büyüyünce Twitter’dan Jihoon’un bir videosunu yüklediler.

Daha yetmezmiş gibi Wanna One üyesi olduktan sonra da Maroo ile sorunlar devam etti. Öyle ki Jihoon’un çıkan problemi üzerine Wanna One’ın bir programı ertelenmişti. Bu sorunların devam etmemesini gönülden istiyoruz ama inş Jihoon şu şirketten ayrılır.

Vayy baya olmuş. Neysem bu tatlış sevimli maymık oğlan aslında buralara gelmek için çook çalıştı.

Eskiden Sm stajyeriydi. Ayağında çıkan sakatlık yüzünden ayrıldı. Başka bir şirkete geçti ve yine sakatlık geçirdi. İki kere çıkış yapma şansını kaçırdı. Ama o sadece18 yaşında ponçik bir bebek. Wink’in ommaları olarak onu korumak bizim görevimiz 😉😉😉

O zaman çiçekli yollarda yürüyen kim ??? NAYANA NAYANA 😉

Sevgi ile kalın dostlar 😉

Diğer üyeleri okumak isterseniz eğer lütfen buraya tıklayın : Produce 101 Serüveni - Wanna One Üyeleri

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
yoon-ji-sung-wanna-one-2
yoon-ji-sung-wanna-one
Wanna-One16
Ong-Sung-Woo-1
Park-Ji-Hoon-6
Ong-Sung-Woo
Kang-Daniel-7
Kang-Daniel-6
Bae-Jin-Young
Bae-Jin-Young-1
Lee-Dae-Hwi
park-woo-jin-wanna-one
park-woo-jin-wanna-one-2
Lai-Guan-Lin1
Hwang-Min-Hyun-2
Ha-Sung-Woon-6
Lai-Guan-Lin-1
Wanna-One-15
Lee-Dae-Hwi-1
Kim-Jae-Hwan-7
Ha-Sung-Woon-7
Hwang-Min-Hyun-3
Kim-Jae-Hwan-6
Park-Ji-Hoon-7

Ziyaretçi Sayısı

bottom of page